柏林赫塔ⅤS多特蒙德

飽經風霜卻又雨后見彩虹的集成房屋

案例來源:
http://www.designboom.com
所在國家:
美國 
用途:
  • 住宅
  • 辦公
  • 展示

案例詳情:

 【介紹】


2016年美國邁阿密海灘巴塞爾藝術博覽會,Jean Prouvé'設計的“maxéville”辦公室大放異彩


2016年度美國邁阿密海灘巴塞爾藝術博覽會上,galerie patrick seguin公司展出了著名平民工業設計師Jean Prouvé在1940年設計的“maxéville”辦公室。這一劃時代設計自誕生之日就一直保存在Jean Prouvé法國東北部的畫室里,直到2015年被美術館收藏。“maxéville”移動辦公室長10米,寬12米,可靈活拆卸安裝,并在1947年法國“舊房改造”大賽中一舉成名。它不僅僅是一個建筑設想,而且它的成功強有力地證明了集成建筑房屋的效率性和實用性。


這個設計始于1947年,但開端并不順利。1952年建成后一度備受冷落,成為Jean Prouvé畫室的一個擺設。有人想出辦法將其放在工廠入口處,似乎這款設計中包含的眾多設計原型可以給工廠設計帶去一絲靈感。1953年,Jean Prouvé同l’aluminum Français公司大股東產生意見分歧,最后分道揚鑣。而這間公司壽命并不長,只經營到1983年就倒閉了。


伴隨著Jean Prouvé的離開,“maxéville”辦公室并未遭到任何破壞改造,工人們將其覆上一層包層加以保護。人去樓空、物是人非,“maxéville”竟完好地保留下來,變成水管工的辦公室,變成一個餐館,再之后又變成一個俱樂部,叫做“le bounty”。2015年,galerie patrick seguin公司慧眼識珠,相中了“maxéville”這塊璞玉,把它仔仔細細地復原修繕,并在2016年美國邁阿密海灘巴塞爾藝術博覽會上展出。“maxéville”設計時使用的是軸連接,因此節省出充足的建筑空間。空間內部又可以容納眾多的分區,這些分區的位置大小可以隨時調節改變。


【原文】


Jean Prouvé's restored maxéville office presented at design Miami/ Basel 2016


On the occasion of design Miami/ Basel 2016, galerie patrick seguin presents the ‘maxéville design office’ originally conceived by jean prouvé in the 1940s. The historic structure had remained in north eastern France at ateliers Jean Prouvé until its restoration by the gallery in 2015. The model of this 10 x 12 meter demountable house, created for the noisy-le-sec experimental site, was successfully presented at the ministry of reconstruction’s new house competition in early 1947. While originally intended as a demonstration, it proved an efficient method of prefabricated housing.


Production began in 1947, but never reached its intended success. One of its rare uses was as the design office of jean prouvé’s atelier, where it was installed in 1952. Strategically positioned at the entrance of the factory, the structure contained design prototypes before they were reviewed for production. In 1953, due to a disagreement with majority shareholders l’aluminum français, Jean Prouvé stepped down from his post at the maxéville factory, which remained active until 1983.


Following prouvé’s departure, the structures that bore his imprint were either destroyed or dismantled, with only the ‘design office’ left unharmed. Preserved behind cladding, the building then became a plumber’s office, a restaurant, and, in latter years, a swingers’ club called ‘le bounty’. The ‘maxéville design office’ was meticulously dismantled and restored by galerie patrick seguin in 2015. Presented during design miami/ basel 2016, the building uses axial portal frames in order to create an open, fluid internal space that can incorporate interchangeable partitions and one-piece facing panels.

同類產品

我的收藏夾
購物車
已添加到收藏夾!
柏林赫塔ⅤS多特蒙德 对刷套利稳赚不赔 稳赚不亏 北京pk拾直播开奖结果 时时彩代理自己刷返点6 真钱炸金花手机版下载 超跑娱乐最新版本 数21游戏技巧 久游娱乐平台 体球网即时比分手机版 欢乐生肖开奖官网 七码最佳倍投 二人麻将棋牌官方网站 宝乐集团 pk10专家预测软件 福建时时走势图百度百度贴吧 福彩3d聪明的六码组六遗漏